Antena 3 CNN Externe Ce se va întâmpla cu copiii din familii mixte, după Brexit? Reacția autoritățiilor britanice

Ce se va întâmpla cu copiii din familii mixte, după Brexit? Reacția autoritățiilor britanice

Ce se va întâmpla cu copiii din familii mixte, după Brexit? Reacția autoritățiilor britanice
Sursa foto: Foto: pixabay.com
23 Aug 2017   •   11:29

Marea Britanie a solicitat o “colaborare stânsă” cu Uniunea Europeană în vedea soluționării disputelor legislative  apărute ca urmare a demarării procedurilor de Brexit.

Una dintre problemele sesizate constă în situația delicată a copiilor care provin din familii mixte: unde unul dintre părinți este cetățean britanic, iar celălalt este cetățean al unei țări din blocul comunitar european, scrie stirileprotv.ro.

Ministrul Justiției, David Lidington a atras atenția asupra situației copiilor. ″În prezent, avem un sistem bun și eficient al legislației UE care spune în cazul în care există un litigiu transfrontalier - asupra custodiei copilului, asupra divorțului sau asupra drepturilor consumatorilor - aceasta este procedura pentru a decide care instanță judecătorească este responsabilă să le soluționeze cazul.  (...) Dacă sunteți o soție de naționalitate germană, care divorțează de un soț britanic, iar amandoi sunteți părinții unui copil dus în Grecia, atunci doriți ca acest lucru să fie rapid clarificat fără birocrație”, explică oficialul.

Domnul Lidington a adăugat că acest aranjament va înceta atunci când Marea Britanie va părăsi UE, dar “putem și vom continua să avem o înțelegere”, adăugând că cel mai bun rezultat ar fi “dacă vom avem un set de măsuri de cooperare mai strâns între țările vecine pentru a continua cooperarea foarte strânsă pe care o avem acum cu privire la aceste chestiuni juridice civile”, adaugă Lidington.

×
Subiecte în articol: Brexit custodie Marea Britanie
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close