Antena 3 CNN Externe Cei 300 de civili kurzi răpiţi în Siria, eliberaţi de luptătorii islamişti

Cei 300 de civili kurzi răpiţi în Siria, eliberaţi de luptătorii islamişti

Cei 300 de civili kurzi răpiţi în Siria, eliberaţi de luptătorii islamişti
07 Apr 2015   •   00:21

Luptătorii islamiști i-au eliberat luni seară pe cei aproximativ 300 de civili kurzi pe care îi răpiseră cu câteva ore mai devreme de la un punct de control situat în provincia Ibleb, în nord-vestul Siriei, au făcut cunoscut surse kurde și un ONG, citate de Agerpres.
 
Pe de altă parte, în provincia centrală Hama, șapte persoane au fost ucise, iar alte 28 rănite în bombardamentele grupării jihadiste Statul Islamic (SI) contra localității Salamiyah, cu o populație majoritar ismaelită, confesiune derivată din șiism, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

"Cele 300 de persoane aflate la bordul a cinci autobuze și al unui microbuz, venind din localitatea kurdă Afrin, au fost eliberate luni seară după ce au fost reținute toată ziua de gruparea islamistă Jaish Al Islam în timp ce mergeau la Alep pentru a-și ridica salariul", a declarat Nawaf Khalil, purtătorul de cuvânt al Partidului Uniunii Democrate (PYD) în Europa.

"Au fost eliberate în schimbul a trei islamiști care fuseseră arestați anterior de forțele kurde la Afrin", a adăugat el. Grupările islamiste, aliate jihadiștilor din Frontul Al Nosra, sunt foarte active în provincia Idleb unde luptă deseori împotriva regimului.

De asemenea, OSDO a confirmat eliberarea ostaticilor.

De peste patru ani, Siria este scenă a unui război civil, devenit tot mai complex odată cu ascensiunea în putere a grupărilor jihadiste care luptă în același timp împotriva rebelilor moderați și a forțelor regimului.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close