Antena 3 CNN Externe Cel mai mare vulcan din Islanda, în pericol să erupă. Protecţia Civilă islandeză a evacuat zona

Cel mai mare vulcan din Islanda, în pericol să erupă. Protecţia Civilă islandeză a evacuat zona

Cel mai mare vulcan din Islanda, în pericol să erupă. Protecţia Civilă islandeză a evacuat zona
de S.T.    |    20 Aug 2014   •   16:22

Protecţia Civilă islandeză a anunţat miercuri că a încheiat evacuarea zonei Vulcanului Bardarbunga, a cărui activitate provoacă în continuare îngrijorare cu privire la o posibilă erupţie, relatează AFP.

Autorităţile au declarat că această operaţiune, care vizează regiunea din nordul acestui vulcan imens, acoperit de cel mai mare gheţar din ţară - Vatnajökull - s-a încheiat către ora locală şi GMT 3.00 (6.00, ora României).

În regiunea vizată, foarte sălbatică, nu există locuinţe, ci corturi şi locuri de campare pentru turişti şi vânători. Drumurile către această zonă au fost închise.

Unii cercetători consideră Vulcanul Bardarbunga destul de periculos, în cazul în care va intra în erupţie, el putând să perturbe traficul aerian în nordul Europei şi în regiunea Atlanticului de Nord prin emisii de cenuşă şi putând provoca pagube importante în Islanda, prin inundaţii, în urma topirii gheţii de către lavă.

Autorităţile au declarat marţi seara că este imposibil ca evoluţia Vulcanului Bardarbunga, în zilele sau săptămânile următoare, să fie prezisă.

"Experienţa ne arată că activitatea seismică poate continua o perioadă îndelungată, fără să se declanşeze o erupţie", potrivit Protecţiei Civile.

Citeşte şi:

Cel mai mare vulcan din Islanda, în pericol să erupă. Industria aviatică din Europa a fost avertizată


 

×
Subiecte în articol: Islanda eruptie AFP
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close