Antena 3 CNN Externe Cel mai NESĂNĂTOS eveniment sportiv. "Medicii au recomandat ca bătrânii şi copiii să NU iasă din case, pentru că se pot îmbolnăvi"

Cel mai NESĂNĂTOS eveniment sportiv. "Medicii au recomandat ca bătrânii şi copiii să NU iasă din case, pentru că se pot îmbolnăvi"

Cel mai NESĂNĂTOS eveniment sportiv. "Medicii au recomandat ca bătrânii şi copiii să NU iasă din case, pentru că se pot îmbolnăvi"
de O.P.    |    20 Oct 2014   •   07:10

30 de mii de sportivi s-au aventurat pe traseul de 41 de kilometri de la maratonul din Beijing. Asta în ciuda faptului că aerul conţinea microparticule poluante de 16 ori mai mari decât nivelul admis.

Sportivii s-au protejat cu măşti medicale şi şi-au şters faţa cu bureţi pe traseu, pentru a fi expuşi cât mai puţin la factorii poluanţi.

Primii concurenţi care au trecut linia de final au fost doi etiopieni, care au parcurs traseul în puţin peste două ore. Din cauza smogului  dens, autorităţile le-au recomandat copiilor, bătrânilor şi bolnavilor să nu iasă din casă.

Însă amânarea maratonului era imposibilă, se apără organizatorii, întrucât aproape 50 la sută dintre concurenţi bătuseră drum lung, chiar şi mii de kilometri, pentru a participa la concurs.

×
Subiecte în articol: smog
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close