Antena 3 CNN Externe Cel mai vechi bar gay din Europa a fost închis după 125 de ani de activitate

Cel mai vechi bar gay din Europa a fost închis după 125 de ani de activitate

Cel mai vechi bar gay din Europa a fost închis după 125 de ani de activitate
08 Ian 2011   •   14:58

Barul Zanzibar din Cannes, considerat "cel mai vechi bar gay din Europa" şi unul dintre reperele în ceea ce priveşte distracţiile şi viaţa nocturnă de pe Coasta de Azur, şi-a închis definitiv porţile, în luna decembrie, a anunţat, vineri, Jean-Marie Wawruszczak, proprietarul stabilimentului, informează AFP.
   
"Zanzibar nu mai există, e un capitol încheiat. Nu am putut să îl salvez, pentru ca el să rămână un bar gay. Spre marele meu regret, l-am vândut unui producător italian de îngheţată, care se va instala aici în luna martie", a declarat pentru AFP proprietarul barului, Jean-Marie Wawruszczak, în vârstă de 60 de ani.

Sexagenarul se declară "obosit de lumea de noapte", după ce a petrecut 13 ani la conducerea acestui bar celebru din Cannes.
   
Un singur bar gay rezistă în continuare la Cannes, în timp ce "acum 30-40 de ani erau foarte multe, iar nopţile gay din Cannes erau extraordinare", a declarat Jean-Marie Wawruszczak.
   
"Lumea gay este foarte versatilă, nu este fidelă faţă de localurile pe care le frecventează. Totul este fals, totul este superficial", a adăugat el.
   
Închis pe data de 9 decembrie 2010, barul Zanzibar, care are o vechime de 125 de ani, era unul dintre localurile cele mai importante de la Cannes, fiind frecventat de numeroase personalităţi gay din anii 1930.

Actorul Jean Marais, umoriştii Thierry Le Luron şi Coluche, dar şi numeroşi cântăreţi, actori şi sportivi francezi făceau parte dintre obişnuiţii localului.

×
Subiecte în articol: bar gay Cannes Franta
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close