Antena 3 CNN Externe Cel puţin 12 nou-născuţi au murit într-un incendiu izbucnit la o maternitate

Cel puţin 12 nou-născuţi au murit într-un incendiu izbucnit la o maternitate

Cel puţin 12 nou-născuţi au murit într-un incendiu izbucnit la o maternitate
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
10 Aug 2016   •   17:52

Cel puţin 12 nou-născuţi şi-au pierdut viaţa miercuri într-un incendiu produs în maternitatea unuia dintre cele mai mari spitale din capitala irakiană Bagdad, potrivit unui nou bilanţ furnizat de responsabili din domeniul sănătăţii şi securităţii, relatează AFP.

Numai şapte bebeluşi au putut fi salvaţi şi au fost transferaţi în alt spital din oraş, a declarat ziariştilor Jassem Latif al-Hijami, responsabil al Direcţiei pentru sănătate din Bagdad.

Anterior, Ahmed al-Roudeini, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, a indicat că incendiul a fost declarat la puţin timp după miezul nopţii la spitalul din Yarmouk, în vestul Bagdadului, din cauza unui scurt circuit.

'Un număr de 29 de pacienţi care se aflau în aceeaşi unitate au fost evacuaţi spre alte spitale din capitală', a adăugat el.

Serviciile de securitate au încercuit perimetrul în timp ce echipele medico-legale au verificat salonul în care s-a produs incendiul. Potrivit unui bilanţ difuzat anterior de Xinhua, cel puţin 20 de nou-născuţi au murit miercuri dimineaţă într-un spital din Bagdad din cauza unui incendiu.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: incendiu foc
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close