Antena 3 CNN Externe Cel puțin 15 morți în urma incendiilor de vegetație din sudul Siberiei

Cel puțin 15 morți în urma incendiilor de vegetație din sudul Siberiei

Cel puțin 15 morți în urma incendiilor de vegetație din sudul Siberiei
13 Apr 2015   •   19:38

Cel puțin 15 persoane și-au pierdut viața în urma incendiilor care au cuprins zone cu vegetație din sudul Siberiei, potrivit unui nou bilanț anunțat luni de autoritățile locale, transmite AGERPRES.

Un număr de 468 persoane au cerut asistență medicală, iar 77 au fost spitalizate în regiunea Hakasia, conform unei purtătoare de cuvânt al administrației regiunii, Irina Emelianova.

O persoană este dată dispărută, iar alte opt se află în stare gravă.

Incendiile din sudul Siberiei au izbucnit duminică, fiind favorizate de temperatura relativ ridicată pentru această perioadă și de vântul puternic. Peste 30 de sate sunt afectate de aceste incendii, care au provocat moartea a mii de vaci și oi.

Autoritățile ruse au mobilizat opt avioane și elicoptere, tunuri de apă și peste 5.000 de pompieri în încercarea de a ține focul sub control, misiune îngreunată de vântul puternic.

Pe website-ul său, Ministerul pentru Situații de Urgență rus i-a solicitat ''populației din regiunile afectate să combată incendiul, care a fost declanșat de localnici care au dorit să ardă iarba''. Această metodă provoacă periodic, primăvara și vara, incendii masive în Rusia, adesea soldate cu victime.

În vara lui 2010, Rusia a fost afectată de grave incendii de pădure provocate de temperaturile ridicate, în special în partea europeană a țării.

×
Subiecte în articol: Rusia morti Siberia
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close