Antena 3 CNN Externe Masacru în Siria. Cel puțin 955 de civili, inclusiv 219 copii, au fost uciși

Masacru în Siria. Cel puțin 955 de civili, inclusiv 219 copii, au fost uciși

Masacru în Siria. Cel puțin 955 de civili, inclusiv 219 copii, au fost uciși
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    22 Iul 2016   •   15:40

Cel puțin 955 de civili, inclusiv 219 copii, au fost uciși în luptele din orașul sirian Alep în ultimele trei luni, a indicat vineri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de agenția DPA.

Victimele și-au pierdut viața în atacurile întreprinse de forțele regimului lui Bashar Al-Assad și de rebelii din opoziție la Alep din 22 aprilie, când a început escaladarea violențelor, potrivit OSDO.

Un număr de 563 de persoane au murit în cursul loviturilor aeriene și al bombardamentelor cu artilerie întreprinse de regimul sirian împotriva zonelor orașului controlate de rebeli, a precizat OSDO.

Atacurile cu artilerie întreprinse de forțele opoziției drept represalii asupra zonelor controlate de regim s-au soldat, în aceeași perioadă, cu cel puțin 356 de morți în rândul civililor, afirmă OSDO, care dispune de o rețea de activiști în Siria răvășită de război.

OSDO precizează, de asemenea, că alte 23 de persoane au fost ucise de rebeli în atacurile cu artilerie întreprinse asupra cartierului kurd Sheikh Maksoud, aflat sub control kurd, în partea de nord a Alepului. Alte 13 persoane au fost omorâte în incidente violente în oraș.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close