Antena 3 CNN Externe China, previziuni sumbre pentru următoarele luni

China, previziuni sumbre pentru următoarele luni

China, previziuni sumbre pentru următoarele luni
18 Aug 2015   •   12:58

Analiştii anticipează că yuanul va mai pierde până la 7% anul acesta. În plus, se preconizează o scădere cu 200 miliarde dolari a rezervelor valutare ale Chinei, scrie bursa.ro.

Rezervele valutare ale Chinei, cele mai mari din lume, vor scădea cu aproximativ 40 de miliarde de dolari pe lună în perioada următoare, în condiţiile în care Banca centrală intervine pe piaţă pentru a sprijini yuanul, arată un sondaj derulat de Bloomberg în rândul traderilor şi analiştilor.

Majoritatea celor 28 de traderi şi analişti intervievaţi estimează că rezervele valutare ale Chinei vor scădea până la 3.450 miliarde de dolari la finele anului de la 3.650 miliarde dolari la finele lunii iulie, în condiţiile în care moneda naţională a Chinei se va deprecia cu 1,6% până la 6,5 yuani pentru un dolar în perioada care a mai rămas din acest an.

 "Banca centrală va interveni frecvent pe piaţa valutară în următoarele trei luni deoarece trebuie să asigure stabilitatea monedei naţionale. China va cheltui o parte din rezervele sale valutare pentru a atinge acest obiectiv", a declarat Ken Peng, analist la Citigroup Inc. din Hong Kong.

Banca centrală a Chinei le atrage atenţia investitorilor să se aştepte la o "volatilitate în ambele sensuri" a monedei naţionale, yuanul, pe termen scurt, în condiţiile în care economia ţării de stabilizează., potrivit bursa.ro

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close