Antena 3 CNN Externe Concurs de tuns oi în Franţa, noua atracţie turistică a Alpilor (VIDEO)

Concurs de tuns oi în Franţa, noua atracţie turistică a Alpilor (VIDEO)

Concurs de tuns oi în Franţa, noua atracţie turistică a Alpilor (VIDEO)
08 Mar 2010   •   23:30

Concursurile de tuns oi sunt ultima nebunie a francezilor. Şi, desigur, noua atracţie turistică a Alpilor. Participanţii sunt adevăraţi profesionişti, care se pricep să transforme totul într-un adevărat spectacol.

Să tunzi o oaie nu este atât de simpul pe cât pare. E nevoie de o mână de profesionist. De aceea, în competiţie nu au ce căuta amatori. ?Cine se pricepe ştie să ţină bine oaia, tunde repede, cunoaşte anatomia animalului şi nu se panichează. Astfel, în general, animalele sunt bine tunse şi nu au tăieturi?, a declarat David Sarrazin, organizator al competiţiei.

Toţi concurenţii au dat ce-au avut mai bun. Însă, în final, cronometrul a decis cine este câştigătorul. ?Am tuns o oaie într-un minut şi 11 secunde?, a spus Pierre Braz, câştigătorul competiţiei. Spectacolul a fost atât pentru localnici, cât şi pentru turişti. Cei din urmă au învăţat ce înseamnă viaţa de fermier. Şi au văzut de unde începe drumul lânii din care sunt făcute puloverele lor.

?Pasiunea pentru această muncă o avem în gene. Este un stil de viaţă. Am o turmă aici în sat şi pentru mine este o pasiune?, a explicat un bărbat. Desigur, competiţia a fost un pretext foarte bun pentru distracţie.



Observator

×
Subiecte în articol: Franta
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close