Antena 3 CNN Externe Condamnată la moarte pentru că a omorât o româncă

Condamnată la moarte pentru că a omorât o româncă

Condamnată la moarte pentru că a omorât o româncă
Sursa foto: heavy.com
29 Iun 2015   •   15:12

Un tribunal din Emiratele Arabe Unite a condamnat la moarte, luni, o femeie pentru uciderea unei educatoare americane de origine română Ibolya Ryan, în decembrie, a anunţat televiziuna Al-Arabiya, citată de Reuters, în pagina electronică.

Femeia, care potrivit poliţiei ar fi fost radicalizată pe Internet, a ucis o educatoare identificată ca fiind Ibolya Ryan, de origine română, mama unor gemeni în vârstă de 11 ani, înjunghiind-o într-o toaletă la un centru comercial din Abu Dhabi. Al-Arabiya nu a precizat numele femeii, dar presa locală a identificat-o drept Ala'a Badr Abdullah al-Hashemi, în vârstă de 30 de ani.

Ryan, în vârstă de 47 de ani, era cetăţean american şi a fost formată în Statele Unite, fiind repartizată în EAU în septembrie 2013. Potrivit unei înregistrări video, ea a fost ucisă de o persoană care purta robă tradiţională şi văl integral.
Femeia poate fi văzută cum se plimbă liniştită în mall, după care ia un ziar şi dispare pe un hol. După o oră şi jumătate, ea reapare şi fuge către un lift.

O femeie încearcă să o oprească să intre în lift, dar se retrage. Persoana suspectă iese apoi grăbită din mall. Un oficial a declarat că o "luptă" a avut loc între victimă şi atactor în toaleta femeilor chiar înainte de înjunghiere.



Emiratele Arabe Unite, o federaţie de şapte state, este un aliat al occidentalilor, o ţară în care numărul străinilor este mai mare ca al populaţiei locale şi care se prezintă drept un "paradis" într-un Orient Mijlociu afectat de conflicte. EAU face parte din coaliţia condusă de Statele Unite împotriva grupării Statul Islamic (SI) în Irak şi Siria.


×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close