Antena 3 CNN Externe Conducerea FMI şi-a reafirmat încrederea în Christine Lagarde: „Îşi poate îndeplini eficient misiunea”

Conducerea FMI şi-a reafirmat încrederea în Christine Lagarde: „Îşi poate îndeplini eficient misiunea”

Conducerea FMI şi-a reafirmat încrederea în Christine Lagarde: „Îşi poate îndeplini eficient misiunea”
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    30 Aug 2014   •   11:25

Fondul Monetar Internațional şi-a exprimat, vineri, încrederea în directorul general al instituţiei, Christine Lagarde, după ce aceasta a fost inculpată, marţi, în Franţa pentru „neglijenţă” în afacerea Tapie-Credit Lyonnais, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

„Consiliul de administraţie a fost informat despre recentele evoluţii din acest dosar şi continuă să-şi exprime încrederea în capacitatea directorului general de a-şi îndeplini eficient misiunea”, se arată într-un comunicat al Fondului.

În vârstă de 58 de ani, Lagarde, fost ministru al Economiei în Franţa, este inculpată pentru presupusul său rol într-un arbitraj din 2008 în favoarea lui Bernard Tapie, care a primit 403 milioane de euro cu titlu de reparaţie pentru prejudiciul suferit în urma vânzării Adidas de către Credit Lyonnais.

De-a lungul anchetei şi a audierilor de la Paris, FMI şi-a exprimat tot timpul încrederea în cea care a preluat conducerea instituţiei în iulie 2011, după demisia forţată a lui Dominique Strauss-Kahn, acuzat de agresiune sexuală.

FMI nu a făcut alte comentarii în comunicatul său, considerând „inadecvat” să vorbească despre o afacere „în care autorităţile franceze efectuează cercetări de o bună perioadă de timp”.

La finalul audierii sale de marţi, de către Curtea de Justiţie a republicii, Christine Lagarde a declarat pentru AFP că nu intenţionează să demisioneze şi a precizat că va formula recurs împotriva unei inculpări pe care o caracterizează drept „total nefondată”.

„După trei ani de instrumentare, zeci de ore de audiere, comisia a ajuns la concluzia evidentă că nu am fost complice la nicio infracţiune şi a fost ajuns să mă acuze că nu aş fi fost suficient de vigilentă”, a precizat Lagarde.

Tot în acest dosar, cinci persoane, printre care Bernard Tapie şi fostul şef de cabinet al lui Christine Lagarde, Stephane Richard, au fost inculpaţi pentru „escrocherie”.

×
Subiecte în articol: Christine Lagarde FMI Franta
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close