Antena 3 CNN Externe Consiliul Concurenței din Italia a suspendat noua politică a bagajelor la Wizz Air si Ryanair

Consiliul Concurenței din Italia a suspendat noua politică a bagajelor la Wizz Air si Ryanair

Consiliul Concurenței din Italia a suspendat noua politică a bagajelor la Wizz Air si Ryanair
01 Noi 2018   •   11:46

Consiliul Concurenței din Italia a anunțat miercuri că suspendă provizoriu noua politică a bagajelor de mână la Ryanair (RYA.I) și Wizz Air (WIZZ.L), care urma să intre în vigoare pe 1 noiembrie 2018.

În conformitate cu noua politică, este posibil să se transporte gratuit doar un bagaj mic, care să fie plasat exclusiv în spațiul de sub scaunul din față, în timp ce pentru bagajele de mână (clasicul troler) este necesară o suprataxă, care totuși reprezintă o taxă necontingentă și previzibilă pentru pasager. Aceasta ar trebui să fie inclusă în tariful standard.

În consecință, solicitarea unei taxe pentru un element esențial al contractului de transport aerian, cum ar fi bagajele de mână, oferă o perspectivă falsă asupra prețului real al biletului și împiedică compararea cu tarifele celorlalte companii, înșelând consumatorul, potrivit airlinestravel.ro.

Prin urmare, Ryanair și Wizz Air vor trebui să suspende temporar toate activitățile care vizează solicitarea unei taxe suplimentare – în raport cu tariful standard – pentru transportul “bagajelor de mână mari”.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close