Antena 3 CNN Externe Consulul Franţei la Benghazi a scăpat nevătămat dintr-o tentativă de asasinat

Consulul Franţei la Benghazi a scăpat nevătămat dintr-o tentativă de asasinat

Consulul Franţei la Benghazi a scăpat nevătămat dintr-o tentativă de asasinat
de M.T.    |    05 Iul 2013   •   18:09

Jean Dufriche, consulul onorific francez la Benghazi, estul Libiei, a scăpat nevătămat unei tentative de asasinat care s-a produs joi seară, potrivit unui apropiat al său şi unui oficial din cadrul serviciilor de securitate, relatează AFP, citată de Mediafax.

Potrivit lui Mohamed Hijazi, un purtător de cuvânt al serviciilor de securitate de la Benghazi, maşina lui Dufriche a fost vizată de tiruri de foc, acestea provenind din direcţia unui alt vehicul, în timp ce consulul se întorcea acasă în compania soţiei sale.

„Cel puţin zece gloanţe au atins vehiculul. Însă nimeni nu a fost rănit", a adăugat Hijazi.

Un apropiat al consului a anunţat că a constatat la vehicul cel puţin şapte puncte de impact.

„Dufriche şi soţia sa nu au fost răniţi. Vineri, ei au părăsit Benghazi pentru Tunis", a precizat acesta.

După îndepărtarea de la putere a lui Muammar Kadhafi în 2011, interesele occidentale au fost vizate de mai multe atacuri în Libia, mai ales în estul ţării, bastionul revoluţiei libiene şi fieful unor grupări islamiste.

Pe 11 septembrie 2012, islamişti au lansat un atac împotriva consulatului american de la Benghazi în cursul căruia au fost ucişi ambasadorul Statelor Unite în Libia, Chris Stevens, şi alţi trei cetăţeni americani.

Recent, pe 23 aprilie, un atentat cu maşină-capcană împotriva ambasadei Franţei de la Tripoli s-a soldat cu doi răniţi în rândul jandarmilor francezi.

×
Subiecte în articol: Libia Benghazi
Parteneri
Trei zile cu trei anotimpuri în România. Temperaturile scad drastic
x close