Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord ameninţă Statele Unite cu un "atac militar preventiv"

Coreea de Nord ameninţă Statele Unite cu un "atac militar preventiv"

Coreea de Nord ameninţă Statele Unite cu un "atac militar preventiv"
Sursa foto: Foto: washingtonpost.com
03 Mar 2015   •   21:58

Coreea de Nord are capacitatea de a lansa un "atac militar preventiv" împotriva Statelor Unite, avertizează ministrul nord-coreean de Externe, Ri Su-Yong, pe fondul exerciţiilor militare americano - sud-coreene.
   
"Republica Democrată Populară Coreeană (denumirea oficială a Coreei de Nord - n.red.) nu are altă variantă decât să îşi consolideze capacităţile nucleare de disuasiune pentru a face faţă ameninţării atomice din ce în ce mai mari a Statelor Unite", a declarat Ri Su-Yong, potrivit Reuters, la o conferinţă pe tema dezarmării organizată de ONU la Geneva.
   
"Acum, Coreea de Nord, are capacitatea de a descuraja Statele Unite şi de a lansa un atac militar preventiv, în caz de necesitate", a avertizat şeful diplomaţiei de la Phenian.
   
Ri Su-Yong, în vârstă de 75 de ani, dispăruse din atenţia publică de circa un an şi existau zvonuri că fusese executat împreună cu mentorul său, Jang Song Thaek, unchiul dictatorului nord-coreean Kim Jong-Un.
   
Săptămâna trecută, regimul stalinist din Coreea de Nord ameninţa Statele Unite cu un "război sacru nemilos", eventual de tip nuclear, în contextul unui exerciţiu militar americano - sud-coreean. "Armele nucleare nu sunt monopolul Statelor Unite", avertiza Rodong Sinmun, publicaţia Partidului Comunist nord-coreean.

"Statele Unite se înşeală crezând că teritoriul continental american este în siguranţă", adauga publicaţia nord-coreeană. "Coreea de Nord va purta un război sacru nemilos împotriva Statelor Unite, dat fiind că Washingtonul a ales confruntarea", sublinia Rodong Sinmun.
   
Ameninţările regimului Kim Jong-un intervin în contextul în care Coreea de Sud şi Statele Unite efectuează exerciţii navale implicând zece nave sud-coreene, un distrugător american şi elicoptere de tip Sea Hawk. Pe fondul exerciţiilor, armata nord-coreeană a lansat luni două rachete cu rază scurtă de acţiune în Marea Japoniei.
   

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord SUA
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close