Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord anunță că milioane de voluntari sunt dispuși să lupte contra Statelor Unite

Coreea de Nord anunță că milioane de voluntari sunt dispuși să lupte contra Statelor Unite

Coreea de Nord anunță că milioane de voluntari sunt dispuși să lupte contra Statelor Unite
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
12 Aug 2017   •   18:28

Autorităţile din Coreea de Nord au anunţat sâmbătă că aproape 3,5 milioane de muncitori, membri de partid şi soldaţi s-au oferit să se alăture armatei nord-coreene pentru a se opune sancţiunilor ONU şi a lupta contra SUA, în actualul context geopolitic tensionat între Washington şi Phenian, transmite Reuters. 

Rodong Sinmun, cotidianul oficial din Coreea de Nord, a scris că voluntarii s-au oferit să intre sau să reintre în armată după ce luni Agenţia centrală de ştiri nord-coreeană (KCNA) a emis o declaraţie în care condamna noile sancţiuni impuse de ONU după recentele teste cu rachete efectuate de către Phenian. 

În august 2015, un milion de nord-coreeni s-au oferit să intre în rândurile armate după ce o mină a explodat în zona demilitarizată dintre cele două Corei, caz care a sporit tensiunile dintre Seul şi Phenian. 

Vineri, preşedintele american Donald Trump a formulat noi ameninţări la adresa Coreei de Nord, afirmând că forţele armate americane sunt pregătite să răspundă oricărui gest ostil. De cealaltă parte, Phenianul susţine că SUA aduc Peninsula Coreeană în pragul războiului.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Coreea Voluntari lupta autorităţi
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close