Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord îl califică pe Joe Biden drept „câine turbat”

Coreea de Nord îl califică pe Joe Biden drept „câine turbat”

Coreea de Nord îl califică pe Joe Biden drept „câine turbat”
Sursa foto: Foto: Joe Biden/ Facebook
de S.T.    |    17 Noi 2019   •   22:02

Preşedintele Donald Trump face frecvent afirmaţii batjocoritoare la adresa adversarilor săi politici, însă duminică el a estimat că Phenianul merge prea departe caracterizându-l pe rivalul său democrat Joe Biden drept „câine turbat”, relatează France Presse.

Regimul nord-coreean a recurs săptămâna aceasta la un atac de o rară agresivitate împotriva lui Joe Biden, fostul vice-preşedinte al lui Barack Obama şi posibil contracandidat al lui Trump la alegerile de anul viitor, în timp ce liderul de la Casa Albă este supus unei proceduri de „impeachment” (punere sub acuzare şi destituire) declanşată de democraţi după ce i-a cerut preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski să se ocupe de o investigaţie împotriva fiului lui Biden, închisă anterior de autorităţile ucrainene în urma intervenţiilor acestuia din urmă.

„Câinii turbaţi ca Biden pot face rău multor oameni dacă sunt lăsaţi în libertate”, a scris agenţia oficială nord-coreeană KCNA.

„Domnule preşedinte, Joe Biden este probabil adormit şi foarte lent, dar nu este un ''câine turbat''. El este în realitate mai bun”, a răspuns Trump într-o postare pe Twitter adresată liderului nord-coreean, Kim Jong Un, pe care l-a întâlnit în mandatul său de trei ori în încercarea de a-l convinge să încheie un acord de pace cu Coreea de Sud şi pentru denuclearizarea Coreei de Nord, dar fără succes.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Coreea de Nord Joe Biden caine
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close