Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord încalcă din nou rezoluțiile ONU. Rachetă balistică lansată în Marea Japoniei

Coreea de Nord încalcă din nou rezoluțiile ONU. Rachetă balistică lansată în Marea Japoniei

Coreea de Nord încalcă din nou rezoluțiile ONU. Rachetă balistică lansată în Marea Japoniei
03 Aug 2016   •   07:59

Coreea de Nord a lansat miercuri o rachetă balistică, din partea de est a ţării către apele din largul coastelor sale estice, a anunţat statul major al armatei sud-coreene, citat de agenţia Yonhap. Lansarea a avut loc la ora locală 7.50 şi a fost prima după data de 19 iulie. 

Potrivit Reuters, lansarea de miercuri se încadrează într-o serie de încălcări ale rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU. Racheta lansată miercuri, de tip Rodong, cu rază medie de acţiune, a parcurs aproximativ 1000 de km, a declarat o sursă guvernamentală de la Seul, potrivit Yonhap. În iulie fuseseră lansate două rachete Rodong şi o rachetă Scud cu rază mai scurtă. 

Potrivit agenţiei de presă sud-coreene, este vorba despre o etalare a forţei din partea Coreei de Nord, după instalarea unui sistem avansat anti-rachetă al Statelor Unite în Coreea de Sud. Sistemul Terminal High Altitude Area Defense (THAAD, apărare regională la mare altitudine) este o încercare de a contracara ameninţările în creştere, nucleare şi cu rachete, din partea Coreei de Nord. 

Japonia a reacţionat la lansarea de miercuri prin punerea în alertă a forţelor sale de apărare naţională, informează DPA. Măsura a fost ordonată de ministrul apărării, Gen Nakatani. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close