Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord, susținere necondiționată pentru Donald Trump. Hillary Clinton, o ”prostănacă”

Coreea de Nord, susținere necondiționată pentru Donald Trump. Hillary Clinton, o ”prostănacă”

Coreea de Nord, susținere necondiționată pentru Donald Trump. Hillary Clinton, o ”prostănacă”
01 Iun 2016   •   10:17

Coreea de Nord îl susţine pe candidatul republican la Casa Albă Donald Trump, un website de propagandă nord-coreean numindu-l 'un candidat prezidenţial profetic' care îi poate elibera pe americani de teama cotidiană de un atac nuclear comis de nord-coreeni, relatează miercuri Agerpres

Un editorial apărut în DPRK Today l-a descris pe Trump drept un 'politician înţelept' şi alegerea corectă la scrutinul prezidenţial din SUA, care se va desfăşura pe 8 noiembrie. 

În schimb, candidata democrată Hillary Clinton este numită 'prostănaca Hillary' pentru propunerea ei privind aplicarea modelului sancţiunilor internaţionale contra Iranului şi pentru a soluţiona problema armelor nucleare în Peninsula Coreea. 

Donald Trump a declarat pentru Reuters că este pregătit să discute cu liderul nord-coreean Kim Jong-un pentru a încerca să stopeze programul nuclear al Phenianului şi că Beijingul ar trebui să contribuie la rezolvarea acestui dosar. 

Publicaţia nord-coreeană a adăugat că promisiunile de soluţionare a problemelor din Peninsula Coreeană prin ''negocieri, nu prin război'' sunt cea mai bună opţiune pentru Washington, care ''trăieşte fiecare minut şi secundă cu teama de un atac nuclear'' din partea Coreii de Nord. 

Phenianul a cerut constant retragerea trupelor americane din Coreea de Sud, ca prim pas către pace în Peninsula Coreeană, şi a solicitat Statelor Unite să semneze un tratat de pace care să înlocuiască acordul de încetare a ostilităţilor încheiat la finalul războiul intercoreean din 1950-1953. 

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close