Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord a dat greș din nou în cel mai recent test cu rachete

Coreea de Nord a dat greș din nou în cel mai recent test cu rachete

Coreea de Nord a dat greș din nou în cel mai recent test cu rachete
28 Apr 2016   •   11:49

Coreea de Nord a efectuat joi un nou test cu rachetă cu rază medie de acţiune, care se pare că a eşuat, acesta fiind al doilea eşec în două săptămâni, a anunţat Ministerul Apărării din Coreea de Sud, citat de France Presse. 

Phenianul a lansat se pare o rachetă de tipul Musudan în jurul orei locale 06:40 (12:40 GMT miercuri) din împrejurimile oraşului Wonsan, sud-estul ţării, dar proiectilul a dispărut rapid de pe radare, potrivit unui responsabil al ministerului citat. 

'Aceasta a căzut la câteva secunde după lansare, se pare că este un eşec', a indicat acelaşi oficial. 

În ultimele zile, serviciile de informaţii s-au referit la iminenţa unui nou tir cu rachetă Musudan. 

Racheta Musudan are teoretic o rază de acţiune între 2.500 de km şi 4.000 de km, fiind astfel capabilă să pună în pericol Coreea de Sud şi Japonia, precum şi insula americană Guam, în Pacific. 

La 15 aprilie, ziua de naştere a fondatorului regimului comunist nord-coreean Kim Ir-Sen, Phenianul a eşuat în testarea rachetei Musudan. Pentagonul a menţionat, în acest context, un eşec 'catastrofal'. 

Eşecurile legate de programul său de rachete intervin în contextul în care Phenianul pregăteşte un congres al partidului unic, primul în aproape 40 de ani. Mulţi observatori estimau că acesta va fi precedat de un test nuclear. 

În ultimele luni, Coreea de Nord a revendicat o serie de progrese tehnice cu obiectivul final: dezvoltarea unei rachete balistice intercontinentale (ICBM), echipată cu focos nuclear capabil să lovească continentul american. 

Coreea de Nord a testat cu succes sâmbătă o rachetă lansată de pe un submarin (SLBM), atrăgându-şi critici severe din partea Consiliului de Securitate al ONU. Rezoluţiile ONU interzic Phenianului orice program nuclear sau balistic. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Coreea de Nord test racheta
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close