Antena 3 CNN Externe Coreea de Sud: Bilanțul morților cauzate de coronavirusul MERS se ridică la 23

Coreea de Sud: Bilanțul morților cauzate de coronavirusul MERS se ridică la 23

Coreea de Sud: Bilanțul morților cauzate de coronavirusul MERS se ridică la 23
18 Iun 2015   •   07:45

Coreea de Sud a anunțat joi trei noi decese cauzate de coronavirusul MERS, fapt ce sporește îngrijorările cu privire la capacitățile acestei țări de a limita epidemia, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a subliniat eșecurile autorităților sanitare, notează Agerpres.
 
Bilanțul deceselor provocate de epidemie, deja cea mai întinsă în afara Arabiei Saudite, se ridică la 23 de morți, a anunțat Ministerul Sănătății de la Seul. De asemenea, au fost înregistrate trei noi contaminări.

În total, 165 de persoane au fost contaminate cu coronavirusul MERS (sindromul respirator din Orientul Mijlociu), de la diagnosticarea pe 20 mai a unui pacient întors dintr-o călătorie în Arabia Saudită și alte țări de la Golful Persic.

Din aceste 165 de cazuri, 24 de pacienți au fost declarați vindecați și au putut părăsi spitalul, dar în prezent autoritățile se tem că bilanțul deceselor este numai provizoriu, 17 persoane aflându-se într-o stare descrisă ca instabilă.

Cu toate acestea, la începutul săptămânii autoritățile au afirmat că punctul culminant al crizei a fost depășit.

Organizația Mondială a Sănătății a criticat miercuri reacția tardivă a Coreii de Sud și greșelile din primele momente ale epidemiei.

OMS, care a trimis o echipă de specialiști în Coreea de Sud, a citat în special "lipsa de informare" din partea personalului medical și a publicului larg cu privire la acest virus și "deficiențe în ceea ce privește prevenirea infectărilor și măsurile de control în spitale".

Pacienții au fost frecvent spitalizați în săli de urgență aglomerate pe lungi perioade. Obiceiul sud-coreenilor de a merge în mai multe spitale pentru a obține al doilea și chiar al treilea diagnostic a avut, de asemenea, o contribuție importantă.

Potrivit ministerului de la Seul, 35% din contaminări au implicat prietenii sau familia pacienților și 18% personalul medical.

Peste 6.700 de persoane se găseau joi în carantină, în timp ce alte 4.500 care fuseseră puse sub observație au fost declarate vindecate și autorizate să părăsească spitalul.

Pacienți diagnosticați în ultimele zile nu figurează, totuși, printre miile de persoane plasate în carantină și și-au continuat activitățile normale, situație ce a sporit neliniștea populației.

OMS a cerut lumii întregi să dea dovadă de vigilență, apreciind că situația din Coreea de Sud trebuie să servească drept "semnal de alarmă", în timp ce Germania tocmai a anunțat decesul unei persoane din cauza virusului MERS, primul caz mortal din Europa de la începutul anului.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close