Antena 3 CNN Externe Coreea de Sud şi Statele Unite au amânat o importantă reuniune militară

Coreea de Sud şi Statele Unite au amânat o importantă reuniune militară

Coreea de Sud şi Statele Unite au amânat o importantă reuniune militară
de S.T.    |    07 Apr 2013   •   11:35

Coreea de Sud şi Statele Unite au amânat o importantă reuniune militară care urma să aibă loc la jumătatea lui aprilie la Washington, la solicitarea Seulului, a anunţat duminică un oficial sud-coreean.
   
Generalul Martin Dempsey, şeful Statului Major american Interarme, şi omologul său sud-coreean, generalul Jung Seung-jo, urmau să discute despre politica lor comună faţă de Coreea de Nord şi despre alte subiecte în cadrul unei reuniuni anuale, pe 16 aprilie.

"Decizia de amâna reuniunea a fost adoptată (...) din cauza situaţiei speciale actuale a apărării noastre naţionale", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Statului Major sud-coreean Interarme.
   
Coreea de Sud şi-a exprimat îngrijorarea faţă de o posibilă provocare nord-coreeană în absenţa pe teritoriul sud-coreean a şefului armatei sale, potrivit agenţiei de presă sud-coreene Yonhap.
   
Peninsula Coreea se confruntă cu o reintensificare a tensiunii, după ce Phenianul a lansat cu succes o rachetă cu rază lungă de acţiune, în decembrie, considerată un test de rachetă balistică, şi a celui de al treilea test nuclear, în februarie.
   
Coreea de Nord, căreia China îi este principalul aliat important, şi-a anunţat intenţia de a reporni un reactor nuclear oprit în 2007, în pofida rezoluţiilor ONU care îi interzic orice program atomic, şi a mobilizat două rachete cu rază medie de acţiune pe coasta de est.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close