Antena 3 CNN Externe Cum a fost executat preotul luat ostatic de jihadiști, în biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray

Cum a fost executat preotul luat ostatic de jihadiști, în biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray

Cum a fost executat preotul luat ostatic de jihadiști, în biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray
26 Iul 2016   •   19:19

Cei doi autori ai atacului de marţi de la o biserică din nordul Franţei l-au forţat pe preotul în vârstă să îngenuncheze înainte de a-l ucide şi au filmat crima, a declarat la un post francez de radio o călugăriţă care fusese la rândul ei luată ostatică, dar care a reuşit să scape, transmite Reuters. 

Călugăriţa a fost una dintre cele câteva persoane luate ostatice de către atacatorii înarmaţi cu cuţite în timpul slujbei de dimineaţă de la o biserică din localitatea Saint-Etienne-du-Rouvray, în apropiere de oraşul Rouen din nordul ţării. 

"L-au forţat să îngenuncheze, iar el a încercat să se apere şi astfel a început drama", a spus călugăriţa, care s-a identificat ca sora Danielle, la postul de radio RMC, adăugând că ea a fugit în momentul în care unul dintre atacatori l-a ucis pe preot. 

În acest atac revendicat ulterior de gruparea extremistă Statul Islamic, ce doi terorişti jihadişti i-au tăiat gâtul preotului şi au rănit grav o altă persoană pe care au încercat să o ucidă în acelaşi mod.

Atacatorii au fost ucişi de forţele de ordine care au luat cu asalt biserica.

×
Subiecte în articol: statul islamic jihadisti
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close