Antena 3 CNN Externe Cum acționează neurotoxina VX, substanţa care l-a ucis pe fratele lui Kim Jong-un

Cum acționează neurotoxina VX, substanţa care l-a ucis pe fratele lui Kim Jong-un

Cum acționează neurotoxina VX, substanţa care l-a ucis pe fratele lui Kim Jong-un
Sursa foto: Foto captura YouTube
24 Feb 2017   •   17:09

Neurotoxina VX, care ar fi fost folosită pentru a-l ucide pe fratele vitreg al liderului nord-coreean, este considerată de unii experţi drept cea mai periculoasă susbtanţă de acest fel, iar oamenii de ştiinţă se întreabă cum de nu au existat şi alte victime, scrie adevarul.ro, care citează AP.

Substanţa are consistenţa uleiului de motor, culoare maro, nu are gust şi nici miros. Această armă chimică interzisă a fost produsă pentru prima dată în anii ’50. Atunci când este inhalată sau absorbită prin piele, distruge sistemul nervos şi produce contracţii ale tuturor muşchilor, precum şi acumularea masivă de secreţii în gât, generând senzaţia de înec. Fluidele sunt eliminate din corp - prin transpiraţie, urinare şi defecare - după care victima face convulsii, paralizează şi moare.

Kim Jong-nam a cerut ajutor la clinica aeroportului, dar a murit în drum spre spital, la două ore după ce a fost atacat, a anunţat poliţia.

Un antidot - atropină - poate fi injectat după expunerea la toxină. Medicii din zonele de război, unde există riscul să fie folosite arme de distrugere în masă, au de regulă această substanţă la ei.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close