Antena 3 CNN Externe Cutremur cu magnitudinea de 4,2 în comitatul Kent, din sud-estul Angliei

Cutremur cu magnitudinea de 4,2 în comitatul Kent, din sud-estul Angliei

Cutremur cu magnitudinea de 4,2 în comitatul Kent, din sud-estul Angliei
Sursa foto: Foto: ura-inform.com
22 Mai 2015   •   09:20

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 a avut loc în noaptea de joi spre vineri în comitatul Kent, în sud-estul Angliei, potrivit British Geological Survey (BGS), citat de BBC News online.
   
Seismul a fost localizat în apropiere de oraşul Sandwich, la o adâncime de 15 kilometri, la ora locală 2.52 (4,52, ora României).
  
Locuitori din alte zone, inclusiv la Margate, Canterbury and Southend-on-Sea şi Essex, afirmă că au resimţit cutremurul.
   
Poliţia din Kent a anunţat că a primit un număr de apeluri telefonice, dar că nu au fost raportaţi răniţi şi nici pagube importante.
   
Centrul Seismologic Europeano-Mediteranean (EMSC), care monitorizează activitatea seismică pe continent, a înregistrat, de asemenea, cutremurul.
   
Un martor a scris într-un mesaj postat pe site-ul Centrului că seismul a durat între două şi patru secunde. Alţii afirmă că au fost zguduite clădiri, iar alţii că au fost triziţi din somn de undele seismice.
   
Poliţia a anunţat că a început să primească semnalări despre cutremur Kent către ora locală 2.57 (4.57, ora României).
   
Pompierii şi serviciile de salvare anunţă că nu le-au fost semnalate pagube importante sau răniţi.
   
Pe de altă parte, cutremurul din sud-estul Angliei, cu magnitudinea de 4,4 potrivit Biroului Central Seismologic Francez (BCSF), a fost resimţit, în noaptea de joi spre vineri, în departamentul francez Pas-de-Calais (nord), au anunţat pompierii francezi, relatează L'Obs.
   
Centrul operaţional pentru incendii şi salvare (Codis) de la Pas-de-Calais a declarat pentru AFP că a primit "cinci apeluri de la persoane care au spus că au resimţit un cutremur puternic".
   
Aceste apeluri telefonice proveneau de la Calais, Boulogne-sur-Mer şi Arras. Pompierii nu au efectuat nicio intervenţie.
 

×
Subiecte în articol: cutremur Anglia Marea Britanie
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close