Antena 3 CNN Externe UPDATE: Cel puțin patru morți și zeci de temple distruse, în urma cutremurului din Myanmar

UPDATE: Cel puțin patru morți și zeci de temple distruse, în urma cutremurului din Myanmar

UPDATE: Cel puțin patru morți și zeci de temple distruse, în urma cutremurului din Myanmar
24 Aug 2016   •   16:35

UPDATE: Autoritățile au anunțat că cel puțin patru persoane au murit în urma acestui cutremur și 68 de pagode au fost distruse, inclusiv câteva puncte importante din circuitul turistic, conform Myanmar Times.

----------------------------

Un cutremur cu magnitudinea 6,8 a avut loc miercuri în Myanmar, a anunţat Institutul american de geologie (USGS), fără să facă victime, conform primelor estimări.

Seismul, al cărui epicentru a fost la 84 de kilometri adâncime, potrivit institutului, a fost simţit în capitala thailandeză Bangkok şi la Rangoon, în Myanmar, transmite AFP.

Cutremurul a zguduit clădirile din Rangoon, capitala economică birmană, undele de şoc fiind simţite până la Calcutta (India).

Potrivit USGS, epicentrul a fost în regiunea Magway, la Chauk, un orăşel aflat la circa 200 de kilometri nord-vest de Naypyidaw, capitala administrativă a Myanmar.

"Am primit informaţii în privinţa unor pagube la mai multe pagode importante. Aşteptăm confirmarea echipelor de la faţa locului. Nu am fost anunţaţi că ar exista victime", a declarat AFP, sub acoperirea anonimatului, un şef al poliţei din Bagan, unde se află pagode ce reprezintă cunoscute destinaţii turistice.

În luna aprilie, un seism cu magnitudinea 6,9 s-a produs în nord-vestul ţării, fără să facă victime. Şi seismul respectiv a fost simţit în India, aminteşte AFP.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: cutremur seism asia Myanmar
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close