Antena 3 CNN Externe Cutremur în Italia. Panică totală pe străzi

Cutremur în Italia. Panică totală pe străzi

Cutremur în Italia. Panică totală pe străzi
Sursa foto: Foto: Twitter
21 Aug 2017   •   23:40

Un cutremur de 3.6 a lovit luni seara sudul Italiei, informează La Stampa. Deși mic, acesta a avut loc la adâncimea de 10 km. Lumea din centrul insulei Ischia a ieșit în stradă.

Conform Centrului Seismic European Mediteranean, cutremurul ar fi avut o magnitudine de 4,5 pe Richter, care explică daunele provocate în regiunile din Italia.

Seismul a provocat pagube semnificative, mai multe clădiri având de suferit. Biserica Purgatoriului din Casamicciola a fost distrusă, mai multe sate sunt izolate. Poliția, carabinieri și pompierii au intervenit rapid.

Pompierii au primti zeci de telefoane prin care le era cerut ajutorul. Numeroase case au suferit pagube în Ischia, nu se știe dacă sunt răniți, au anunțat autoritățile locale. Un spital a fost evacuat din cauza numeroaselor crăpături apărute în zidurile clădirii.

Zona afectată luni seara a devenit celebră pentru cutremurul petrecut pe 28 iulie 1883 care a provocat moartea a circa 2.000 de oameni și a distrus comuna Casamicciola. Printre victime s-a aflat și familai filozofului Benedetto Croce, pe atunci în vârstă de 17 ani, care a fost extras viu dintre ruine.

×
Subiecte în articol: seism cutremur
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close