Antena 3 CNN Externe Cutremur puternic în China. Cel puţin patru oameni au murit, iar alţi 48 au fost răniţi

Cutremur puternic în China. Cel puţin patru oameni au murit, iar alţi 48 au fost răniţi

Cutremur puternic în China. Cel puţin patru oameni au murit, iar alţi 48 au fost răniţi
Sursa foto: Foto: news.cn
03 Iul 2015   •   09:45

Un seism cu magnitudinea 6,4 grade a avut loc vineri în regiunea Xinjiang din vestul Chinei, a anunţat Institutul American de Geofizică (USGS), cutremur soldat cu cel puţin patru morţi şi 48 de răniţi, informează televiziunea de stat CCTV.

Seismul s-a produs la ora locală 9:07 (1:07 GMT), la o distanță de 164 de kilometri nord-vest de orașul Hotan și 131 de kilometri sud-est de Shache — localitate cunoscută în limba uigură sub numele de Yarkand — și la o adâncime de 20 de kilometri, a precizat USGS, citat de AFP.

Iniţial, institutul american a anunţat producerea unui seism cu magnitudinea 6,1, însă apoi a revizuit în creștere estimarea sa.

Cutremurul s-a produs în apropiere de deșertul Taklamakan, vastă întindere nepopulată. În ceea ce priveşte autorităţile chineze, acestea au anunţat producerea unui seism cu magnitudinea 6,5.

Cel puțin trei persoane au murit în urma seismului în districtul Pishan, unde s-a aflat epicentrul, a anunțat Biroul pentru seisme al guvernului regional.

Acest district, cu o denstitate a populației foarte scăzută, numără 258.000 de locuitori, dintre care marea majoritate uiguri, musulmani turcofoni.

De asemenea, potrivit autorităţilor regionale, seismul a avut patru replici cu o magnitudine mai mare de 4 grade.

Cutremure au loc frecvent în China, în special în provinciile Yunnan și Sichuan, regiuni muntoase situate în sud-vestul țării. În urma seismului produs în august 2014 în provincia Yunnan, cu o magnitudine de 6,1 grade, au murit 600 de oameni. În provincia Sichuan, una dintre cele mai populate din China, a avut loc un seism devastator în mai 2008, cu magnitudinea de 7,9 și soldat cu peste 80.000 de morți sau persoane date dispărute.

 

×
Subiecte în articol: China cutremur
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close