Antena 3 CNN Externe UPDATE. Cutremur puternic în Indonezia. Cel puțin 97 de persoane au murit, 237 au fost rănite

UPDATE. Cutremur puternic în Indonezia. Cel puțin 97 de persoane au murit, 237 au fost rănite

UPDATE. Cutremur puternic în Indonezia. Cel puțin 97 de persoane au murit, 237 au fost rănite
07 Dec 2016   •   11:22

UPDATE: Bilanțul oficial a crescut la 97 de decese în urma cutremurului. De asemenea, 237 de persoane au fost rănite. Autoritățile continuă operațiunea de căutare și salvare a oamenilor aflați sub dărâmături.

Patru persoane au fost salvate, până la acest moment, de sub dărâmături.

----------------------------

UPDATE: Șeful armatei din provincia Aceh, lovită de cutremurul puternic de miercuri dimineață, a anunțat că bilanțul a ajuns la 54 de decese, conform AP.

----------------------------

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 a lovit miercuri provincia Aceh din Indonezia, a anunţat Institutul american de geodezie USGS, citat de agenţiile internaţionale de presă, fără să se lanseze alertă de tsunami.

Cel puțin 25 de persoane au murit în seism, conform CNN. Zeci de clădiri au fost distruse, conform aceleiași surse.

Seismul s-a produs miercuri la ora locală 05.03 (marţi, 22.03 GMT), la 10 kilometri nord de localitatea Reuleut din insula Sumatra (Indonezia), la o adâncime de 17,2 kilometri.

Indonezia este situată sunt situate pe 'Cercul de foc al Pacificului', o zonă care concentrează aproximativ 85% din activitatea seismică şi vulcanică de pe Terra.

În 2004, un violent cutremur submarin a ucis peste 170.000 de persoane în provincia Aceh şi alte zeci de mii în ţări riverane Oceanului Indian. Seismul a provocat în total moartea a 220.000 de persoane.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close