Antena 3 CNN Externe Dacian Cioloș: Autoritățile franceze fac tot posibilul pentru a clarifica situația românilor de la Nisa

Dacian Cioloș: Autoritățile franceze fac tot posibilul pentru a clarifica situația românilor de la Nisa

Dacian Cioloș: Autoritățile franceze fac tot posibilul pentru a clarifica situația românilor de la Nisa
17 Iul 2016   •   08:25

Premierul Dacian Cioloş a discutat sâmbătă seară telefonic cu omologul său francez, Manuel Valls, despre familia de români care a fost la Nisa pe 14 iulie şi al căror copil este internat în spital, premierul francez dând asigurări că autorităţile "fac tot ce le stă în putere pentru a clarifica situaţia". 

"Din păcate, actul terorist de la Nisa ne-a atins şi pe noi. Aseară am avut o discuţie telefonică cu premierul francez Manuel Valls, căruia i-am transmis condoleanţe pentru numeroasele victime ale atentatului. Totodată, am discutat despre familia de români care a fost la Nisa în seara de 14 iulie şi al căror copil rănit este internat într-un spital din zonă, într-o situaţie stabilă. Cercetările pentru identificarea victimelor continuă dar, date fiind condiţiile, sunt deosebit de complexe. Premierul Valls m-a asigurat ca autorităţile franceze înţeleg dramatismul acestei situaţii şi fac tot ce le stă în putere pentru a clarifica situaţia celor doi cetăţeni români", a scris Cioloş, duminică dimineaţă, pe contul său de Facebook. 

Un minor român, declarat dispărut în urma atentatului de la Nisa, a fost identificat într-un spital din oraşul francez, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe. 'În ceea ce priveşte situaţia minorului internat într-un spital de pediatrie din Nisa, acesta a fost identificat cu ajutorul rudelor sosite din România ca fiind cetăţean român', a informat sursa citată. 

Potrivit MAE, verificările cu privire la situaţia celorlalţi doi cetăţeni români daţi dispăruţi, părinţii minorului, continuă. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş manuel valls atentat nisa
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close