Antena 3 CNN Externe Declarație neașteptată a premierului Cameron după BREXIT

Declarație neașteptată a premierului Cameron după BREXIT

Declarație neașteptată a premierului Cameron după BREXIT
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de M.Z.    |    29 Iun 2016   •   08:50

Premierul britanic, David Cameron, a afirmat marţi, cu prilejul unui summit european la Bruxelles, că nu regretă că a organizat referendumul privind apartenenţa ţării sale la Uniunea Europeană, transmite AFP.

"Bineînţeles că regret rezultatul. Nu regret însă că am făcut referendumul. A fost cel mai bun lucru care trebuia făcut", a declarat David Cameron în cursul conferinţei de presă organizate la finalul unui dineu de lucru cu ceilalţi lideri ai UE. 

În cadrul discuţiilor, prim-ministrul a subliniat că o reformă a regulilor de liberă circulaţie a persoanelor în Europa constituie "cheia" relaţiilor post-Brexit dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană. 

David Cameron a afirmat că ţara sa şi UE trebuie "să aibă relaţii economice cât de poate de apropiate, iar cheia pentru a rămâne apropiaţi este să se studieze o reformă a liberei circulaţii a persoanelor". 

"Unul dintre factorii determinanţi în votul" în favoarea Brexitului a fost, în opinia lui David Cameron, faptul că accesul la piaţa unică europeană implică acceptarea liberei circulaţii a persoanelor.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close