Antena 3 CNN Externe Decizie radicală luată de Italia! Ce a cerut premierul Gentiloni Uniunii Europene

Decizie radicală luată de Italia! Ce a cerut premierul Gentiloni Uniunii Europene

Decizie radicală luată de Italia! Ce a cerut premierul Gentiloni Uniunii Europene
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
21 Iun 2017   •   23:17

Premierul italian Paolo Gentiloni a cerut Uniunii Europene să răspundă clar şi rapid dacă Italia este sau nu pe cont propriu în criza migraţiei.

Gentiloni a prezentat miercuri Senatului de la Roma, într-o alocuţiune televizată, poziţia guvernului său înaintea reuniunii de la Bruxelles a Consiliului European. 

În privinţa migraţiei, "trebuie să recunoaştem cinstit că, deşi s-au făcut câţiva paşi înainte, viteza cu care se mişcă UE pe terenul politicilor comune rămâne dramatic inferioară cerinţelor guvernului şi gestiunii acestui fenomen", a spus prim-ministrul, care a insistat - potrivit transcrierilor publicate de presa italiană - că "Italia este în măsură să gestioneze problema, chiar şi cu dificultăţi tot mai mari, dar dacă Europa doreşte să îşi regăsească vitalitatea şi să mizeze pe propriul viitor, trebuie să aibă o politică comună pentru migraţie: cerem asta la Bruxelles". 

Premierul italian a indicat şi o modalitate de combatere a radicalizării şi terorismului: aceste fenomene pot fi combătute de cei care controlează internetul, furnizorii de servicii care asigură conexiunile la reţeaua mondială. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: migranti premier
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close