Antena 3 CNN Externe Decizie radicală luată de Turkish Airlines

Decizie radicală luată de Turkish Airlines

Decizie radicală luată de Turkish Airlines
25 Iul 2016   •   16:51

Compania aeriană de stat Turkish Airlines a anunţat, luni, în mod oficial, că a concediat 211 de angajaţi, din cauza legăturilor cu o mişcare religioasă care, potrivit preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a încercat să răstoarne guvernul la 15 iulie, informează Reuters, citat de agerpres.ro.

Într-un comunicat de presă, compania aeriană a precizat că "contractele de muncă au fost încheiate din cauza unor necesităţi operaţionale, ineficienţă, performanţe slabe precum şi pentru oferirea de sprijin pentru mişcarea predicatorului Fethullah Gulen, care trăieşte în SUA".

Turkish Airlines, a patra cea mai mare companie aeriană din Europa, zboară în mai multe ţări decât orice altă companie aeriană, cu 323 de avioane care deservesc 289 de destinaţii la nivel global, 240 internaţionale şi 49 interne. Începând din luna iunie, Turkish Airlines oferă zboruri spre trei destinaţii din România: Bucureşti, Constanţa şi Cluj.

În total, autorităţile turce au concediat, suspendat sau reţinut în jur de 60.000 de oameni după lovitura de stat eşuată încercată de o fracţiune a armatei. Ei sunt acuzaţi că sunt simpatizanţi sau membri ai unui grup religios condus de predicatorul Fethullah Gulen.

Peste 240 de persoane au fost ucise şi 2.000 rănite în violenţele care au însoţit tentativa de lovitură de stat de la 15 iulie, notează Reuters.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: turkish airlines concedieri
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close