Antena 3 CNN Externe DECLARAŢIA care SCHIMBĂ RADICAL situaţia din Grecia

DECLARAŢIA care SCHIMBĂ RADICAL situaţia din Grecia

DECLARAŢIA care SCHIMBĂ RADICAL situaţia din Grecia
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    01 Iul 2015   •   12:11

Grecia poate rămâne pentru moment în zona euro, chiar dacă cetățenii acestei țări resping la referendumul din 5 iulie propunerile făcute de creditorii internaționali.

 
Declaraţia ar fi fost făcută parlamentarilor de ministrul de Finanțe german Wolfgang Schaeuble, marți, la Berlin, informează Bloomberg, care citează trei persoane prezente la o întâlnire cu ușile închise la care a participat oficialul, potrivit Agerpres.
 
Schaeuble a mai spus că Banca Centrală Europeană va face tot ceea ce este necesar pentru a proteja euro, dacă grecii vor vota împotriva planului de austeritate propus de creditorii internaționali (Comisia Europeană, Fondul Monetar Internațional și Banca Centrală Europeană) la referendumul din 5 iulie, potrivit celor trei persoane, care au făcut declarații sub rezerva anonimatului, menționând caracterul privat al discuțiilor.
 
Atitudinea Germaniei sugerează că factorii de decizie de la Berlin se pregătesc pentru un vot negativ al grecilor la referendumul de duminică, notează Bloomberg.
 
"Scopul nostru rămâne menținerea Greciei în zona euro, indiferent de rezultatul de la referendum. Depinde de Grecia să decidă dacă dorește sau nu să rămână în zona euro", a declarat telefonic Antje Tillmann, parlamentar din partea Uniunii Creștin-Democrate, a cancelarului Angela Merkel.
 
O purtătoare de cuvânt a Ministerului de Finanțe german a refuzat să comenteze pe această temă, invocând caracterul privat al reuniunii de marți.

CHETA pentru SALVAREA Greciei continuă. Câţi bani s-au strâns
 
Citiţi şi Grecia, prima ţară dezvoltată, care a intrat în INCAPACITATE de plată

×
Subiecte în articol: Grecia zona euro Wolfgang Schaeuble
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close