Antena 3 CNN Externe Descoperire impresionantă în centrul Londrei. Au găsit un sarcofag vechi de 1.600 de ani și când l-au deschis au avut parte de o surpriză incredibilă

Descoperire impresionantă în centrul Londrei. Au găsit un sarcofag vechi de 1.600 de ani și când l-au deschis au avut parte de o surpriză incredibilă

Descoperire impresionantă în centrul Londrei. Au găsit un sarcofag vechi de 1.600 de ani și când l-au deschis au avut parte de o surpriză incredibilă
Sursa foto: Foto: Captură video/ Daily Mail
18 Iul 2017   •   19:04

Un sarcofag roman a fost descoperit într-un șantier din Londra. Sicriul vechi de 1.600 de ani a fost descoperit în apropierea pieței Borough din centrul orașului. Experții spun că înăuntru se află resturile unei mame, după ce oasele unui copil au fost găsite în apropiere, porivit Daily Mail.

Arheologii au găsit oase mici și o brățară romană spartă în apropiere. Echipa din spatele descoperirii nu este sigură că copilul a fost îngropat cu sicriul. Acesta pare să fi fost deschis de hoții de morminte.

Ei cred că a fost sicriul unui locuitor al londonezului roman, dar nu vor ști sigur până când oasele și solul din interior nu vor fi testate.

Experții de la Muzeul Londrei vor începe cercetările privind această descoperire.

Consiliul Southwark a cerut dezvoltatorilor să verifice zona în care au fost făcute descoperirile, înainte de a începe să construiască apartamente noi.

Regulile stricte privind înmormântările romane, care trebuiau să fie în afara zidurilor orașului, au fost un prim loc pentru descoperirile istorice.

×
Subiecte în articol: descoperire Londra
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close