Antena 3 CNN Externe Deşeuri electrice şi electronice în lume - nivel record în 2014

Deşeuri electrice şi electronice în lume - nivel record în 2014

Deşeuri electrice şi electronice în lume - nivel record în 2014
de S.T.    |    19 Apr 2015   •   23:59

Greutatea deșeurilor electrice și electronice din lume a atins în 2014 un nivel record de 41,8 milioane de tone, față de 39,8 de milioane de tone în 2013, potrivit unui raport publicat duminică de Universitatea Națiunilor Unite (UNU).

Aproximativ 60% dintre aceste produse sunt echipamente pentru bucătărie, baie sau mașini de spălat rufe, în timp ce telefoanele mobile, computerele, laptopurile și imprimantele dau numai 7 % din ceea ce este cunoscut sub numele de "e-deșeuri", relevă materialul, citat de ziarul belgian "La Libre Belgique".

Norvegia este țara care generează cea mai mare cantitate de asemenea deșeuri raportată la numărul de locuitori, 28,4 kg, urmată de Elveția (26,3 kg) și Islanda (26,1 kg). La polul opus se situează regiunea din estul Africii, unde există, anual, 1,7 kg de deșeuri electrice și electronice pentru fiecare locuitor.

Cel mai mare volum de e-deșeuri se găsește în SUA și China, care totalizează împreună 32 % din deșeurile de acest tip de pe glob, clasamentul continuând cu Japonia, Germania și India.

×
Subiecte în articol: deseuri
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close