Antena 3 CNN Externe Detalii șocante din atentatul de la Nisa. Șoferul camionului a lucrat în colaborare cu alți teroriști

Detalii șocante din atentatul de la Nisa. Șoferul camionului a lucrat în colaborare cu alți teroriști

Detalii șocante din atentatul de la Nisa. Șoferul camionului a lucrat în colaborare cu alți teroriști
21 Iul 2016   •   20:20

Autorul atentatului de la Nisa de la 14 iulie soldat cu cel puţin 84 de morţi, tunisianul Mohamed Lahouaiej Bouhlel, 'a beneficiat de susţinere şi complicităţi', a anunţat joi procurorul responsabil de anchetă, Francois Molins, citat de AFP, Reuters şi DPA.

În cadrul unei declaraţii de presă, procurorul francez a precizat că există 'progrese notabile' în ancheta derulată de 'peste 400 de anchetatori'.

Investigaţiile 'au permis nu numai să confirmăm încă o dată caracterul premeditat al actului criminal comis de către Mohamed Lahouaiej Bouhlel, ci şi să stabilim că acesta a putut beneficia de susţinere şi complicităţi în pregătirea şi comiterea actului său criminal', a declarat Mollins.

Doi franco-tunisieni, un tunisian, un albanez şi o franco-albaneză, cu vârste între 21 şi 42 de ani, au fost deferiţi justiţiei pentru a fi inculpaţi pentru asociere în vederea comiterii de acte teroriste şi asasinate. 'Ei nu sunt cunoscuţi de serviciile de informaţii', a precizat Molins.

În baza analizei telefonului mobil al ucigaşului, care a dus la identificarea a numeroase contacte cu ei, aceşti suspecţi au fost reţinuţi, a precizat procurorul, adăugând că legătura între Lahouaiej Bouhlel şi ceilalţi suspecţi a fost stabilită datorită elementelor găsite în camion şi pe armele descoperite.

Amprentele unuia dintre suspecţi au fost găsite pe portiera din dreptul pasagerului a camionului de 19 tone cu care Lahouaiej Bouhlel a zdrobit 84 de persoane şi a rănit peste 350 de răniţi.

Cincisprezece dintre ei 'au încă în acest moment un pronostic' conform căruia viaţa le este în pericol, a precizat procurorul.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: ancheta sustinere Franta nisa detalii
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close