Antena 3 CNN Externe Detaliul din această fotografie te va tulbura. De la purificarea spirituală la cruzime nu mai e decât un pas

Detaliul din această fotografie te va tulbura. De la purificarea spirituală la cruzime nu mai e decât un pas

Detaliul din această fotografie te va tulbura. De la purificarea spirituală la cruzime nu mai e decât un pas
Sursa foto: Foto:forum.exscn.net
03 Aug 2012   •   13:00

Fotografia unui palmier înconjurat de nisip din vecinătatea sediului Bisericii Scientologice din Gilman Hot Springs, California,  circulă pe internet cu o viteză uluitoare.

Nu "oaza" de nisip din mijlocul vegetaţiei a stârnit interesul internauţilor, ci silueta care poate fi observată pe marginea superioară a cercului, la o privire mai atentă. 

Fotografia a fost publicată pe blogul foştilor membri ai Bisericii Scientologice.

Potrivit celor trei persoane care au acceptat să vorbească pentru Business Insider, foşti membri marcanţi ai Bisericii, Sinar Parman, David Miscavige şi L. Ron Hubbard, acest cerc de nisip a fost folosit ca zonă de pedeapsă pentru acei scientologi care au căzut din graţiile Bisericii.

Biserica neagă aceste afirmaţii şi spune că cercul este un exerciţiu spiritual

Sinar Parman a precizat însă că această pedeapsă presupune ca scientologii căzuţi în disgraţie să înconjoare palmierul timp de mai multe ore, astfel formându-se cercurile concentrice.

Potrivit acestuia, pedeapsa este denumită "programul de rulare" şi presupune o acţiune fizică de a rula în jurul unui "pol", în acest caz, în jurul unui palmier, care are ca scop îmbunătăţirea spirituală.

Cu toate acestea, a alerga în cerc pe o căldură infernală, fără încălţăminte adecvată, timp de mai mult de cel puţin 5 ore pe zi, face ca această form de pedeapsă să se transforme în abuz şi chiar cruzime.

Biserica Scientologica insistă însă că această practică nu este o pedeapsă. 

În prezent, cercul de nisip nu mai există, însă urmele acestuia au rămas mărturie. Îngrijorător este faptul că, potrivit unor surse din interiorul Bisericii, această formă de pedeapsă este încă aplicată.



×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close