Antena 3 CNN Externe Dezastru natural cumplit. Nouă oameni au murit din cauza vremii

Dezastru natural cumplit. Nouă oameni au murit din cauza vremii

Dezastru natural cumplit. Nouă oameni au murit din cauza vremii
de S.T.    |    06 Oct 2015   •   10:43

Inundațiile devastatoare înregistrate începând de joi în statul Carolina de Sud au luat viața a nouă persoane și au privat zeci de mii de americani de energie electrică și apă potabilă, informează agenția France Presse.

"Nouă oameni au murit din cauza vremii", a declarat guvernatorul din Carolina de Sud, Nikki Haley, la o conferință de presă ținută la periferia Columbiei, capitala statului, grav afectată de intemperii.

O masă de aer tropical încărcat de umiditate se află la originea ploii care cade în zona de sud-est a SUA.

Mai multe diguri din orașul Columbia au cedat începând de vineri sub presiunea precipitațiilor record, a recunoscut primarul Steve Benjamin.

"A fost traumatizant, nu am mai văzut așa ceva", a spus Phyllis Jones, o locuitoare în vârstă de cincizeci de ani, rezidentă în Columbia, citată de AFP.

Primarul din Columbia i-a sfătuit pe locuitori să fiarbă apa de la robinet înainte de a bea, deoarece aceasta nu este sigură după ruptura produsă în sistemul de canalizare din oraș.

Primăria din Columbia a anunțat că serviciile sale rămân închise marți cu excepția serviciilor de urgență, mai informează AFP.

×
Subiecte în articol: inundatii vreme Carolina de Sud Columbia
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close