Antena 3 CNN Externe Dezvăluiri incredibile despre Facebook. Marea Britanie a făcut public totul

Dezvăluiri incredibile despre Facebook. Marea Britanie a făcut public totul

Dezvăluiri incredibile despre Facebook. Marea Britanie a făcut public totul
27 Noi 2018   •   18:57

 Facebook era la curent din 2014 cu privire la activităţile ruse potenţial dăunătoare pe platforma sa, cu mult înainte ca faptele să fie dezvăluite publicului, a declarat marţi preşedintele unei comisii parlamentare britanice, relatează AFP. 

Gigantul american se află de câteva luni în vizorul Comisiei pentru mediul digital, cultură şi mass-media (DCMSC) din Camera Comunelor, şi a preşedintelui acesteia, Damian Collins, într-o anchetă privind fenomenul 'fakes news' (ştiri false). 

Marţi, Damian Collins i-a cerut unui responsabil al reţelei sociale să explice conţinutul emailurilor interne ale Facebook confiscate de la compania americană Six4Three, care au la origine o plângere formulată în Statele Unite şi au fost obţinute în cadrul unei proceduri parlamentare rar utilizate. 

Potrivit deputatului britanic, unul dintre aceste emailuri afirmă că un inginer al Facebook a avertizat compania în octombrie 2014 că adrese IP ruse au accesat 'trei miliarde' de informaţii pe zi. 

'Dacă adresele IP ruse extrag cantităţi uriaşe de date de pe platformă (...) acest lucru a fost semnalat sau a fost doar ascuns sub preş ?', l-a întrebat Damien Collins pe Richard Allan, un vicepreşedinte al Facebook. 

'Orice informaţie pe care aţi văzut-o (...) este în cel mai bun caz parţială, în cel mai rău caz potenţial înşelătoare', a declarat Richard Allan, adăugând că emailurile menţionate conţineau informaţii 'parţiale' şi 'neverificate'. 

Facebook a fost implicată în acest an în mai multe scandaluri. Compania trebuie să clarifice acuzaţiile de ingerinţă rusă pe platforma sa în alegerile prezidenţiale americane din 2016, însă şi cele formulate în scandalul de utilizare de către firma Cambridge Analytica a datelor utilizatorilor în scopuri politice, precum şi cazul în care o breşă de securitate a condus la piratarea a milioane de conturi.

Un fapt mai puţin obişnuit - parlamentari din Argentina, Brazilia, Franţa, Irlanda, Letonia şi Singapore au participat marţi la lucrările comisiei pentru a marca solidaritatea internaţională în această chestiune. 

'În timp ce noi ne jucăm la telefoanele şi aplicaţiile noastre, instituţiile noastre democratice (...) par să fi fost bulversate de clubul miliardarilor din California', i-a spus parlamentarul canadian Charlie Angus oficialului Facebook.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close