Antena 3 CNN Externe Diaspora Bărbat de origine română, căutat prin Interpol, a fost arestat în Argentina

Bărbat de origine română, căutat prin Interpol, a fost arestat în Argentina

Bărbat de origine română, căutat prin Interpol, a fost arestat în Argentina
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
15 Sep 2018   •   21:43

Prefectura Navală argentiniană a reţinut doi indivizi - unul fiind un bărbat de origine română în vârstă de 32 de ani - pe numele cărora erau emise mandate de arestare internaţionale, au informat sâmbătă surse oficiale, citate de EFE.

Bărbatul de origine română a fost detectat cu ajutorul Direcţiei Naţionale pentru Migraţii. El încerca să intre în Argentina prin punctul de trecere internaţional Puerto Iguazú - în partea argentiniană - şi punctul de trecere Puerto Tres Fronteras situat în Paraguay.

Pe numele lui exista un ordin de captură internaţional emis de Interpol pentru delicte precum spălare de bani, delicte privind înalta tehnologie, fraudă financiară, falsificare şi organizaţie ilicită în România.

Cel de-al doilea bărbat, a cărui naţionalitate nu a fost dezvăluită, era căutat pentru trafic de droguri.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Prefectură, angajaţi ai Prefecturii Navale, cu ajutorul Ministerului Securităţii argentiniene, au acţionat în provinciile Misiones şi Corrientes, în nordul Argentinei şi la frontierele cu Paraguay şi Brazilia.

"Consolidăm prezenţa statului în zonele strategice. Unul dintre obiectivele noastre mai importante este ca toţi cei care comit infracţiuni să-şi asume responsabilitatea în faţa justiţiei", a declarat ministrul securităţii, Patricia Bullrich.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Argentina
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close