Antena 3 CNN Externe Diaspora BREXIT. Român din Marea Britanie: „Suntem consternaţi cu toţii. Aici totul se prăbuşeşte. Va trebui să plecăm, dar nu ştim încă unde”

BREXIT. Român din Marea Britanie: „Suntem consternaţi cu toţii. Aici totul se prăbuşeşte. Va trebui să plecăm, dar nu ştim încă unde”

BREXIT. Român din Marea Britanie: „Suntem consternaţi cu toţii. Aici totul se prăbuşeşte. Va trebui să plecăm, dar nu ştim încă unde”
Sursa foto: Foto: Pixabay
24 Iun 2016   •   11:29

Inginerul IT Răzvan Ionaşcu (32 de ani) explică pentru cititorii „Adevărul” ce efecte dramatice are pentru Marea Britanie, dar şi pentru comunitatea românească de acolo, o posibilă ieşire a Regatului Unit din UE, scrie Adevărul.

Decizia britanicilor de a ieşi din Uniunea Europeană a produs tulburare în comunitatea românească din Marea Britanie. Românii sunt consternaţi de rezultatul referendumului şi se aşteaptă la ce-i mai rău în perioada care urmează.

„Suntem consternaţi cu toţii. Nimeni nu se aştepta la o victorie a taberei anti-UE, aşa că suntem într-un mare haos. Lira sterlină s-a prăbuşit, din ce văd acţiunile de la băncile britanice pică şi ele vertiginos, totul este în degringoladă”, ne-a spus inginerul IT Răzvan Ionaşcu (32 ani), un român din Galaţi care trăieşte de câţiva ani în Portsmouth.

Răzvan spune că membrii comunităţii româneşti din UK  sunt în mare fierbere, dat fiind că viitorul (care părea extrem de stabil până acum) a devenit deodată foarte nesigur şi sumbru.

 

×
Subiecte în articol: Brexit roman Marea Britanie
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close