Antena 3 CNN Externe Diaspora Cazul de sclavie din Argeş a ajuns în presa internaţională

Cazul de sclavie din Argeş a ajuns în presa internaţională

Cazul de sclavie din Argeş a ajuns în presa internaţională
de M.Z.    |    14 Iul 2016   •   09:37

Cazul de sclavie din Argeș a avut un impact puternic şi a fost deja preluat şi de presa internaţională. 

"Zeci de oameni şi copii vulnerabili răpiţi, ţinuţi în lanţuri şi bătuţi, forţaţi să lucreze sau să se bată între ei". Aşa relatează ABC în ediţia on-line cazul din Argeş, unde mai mulţi oameni, unii cu dizabilităţi, erau obligaţi să suporte violenţa şi condiţiile inumane impuse de cei care îi ţineau captivi.

Trei bărbaţi şi doi copii, cu vârste între 10 şi 12 ani au fost găsiţi legaţi cu lanţuri şi salvaţi de poliţie în localitatea Berevoeşti în timpul unor percheziţii la mai mulţi suspecţi, membri ai unei familii de romi. În timp ce unii erau puşi la muncile casei, alţii erau forţaţi să care şi să vândă lemn obţinut din tăieri ilegale.

Poliţia antimafie a destructurat o grupare din centrul României, ce se ocupa cu traficul de persoane, scrie Euronews. Trei bărbaţi şi doi copii au fost găsiţi în lanţuri şi salvaţi de poliţişti în timpul unor percheziţii. La faţa locului au fost găsiţi 50.000 euro, alături de un kilogram de aur.

Un număr de 38 de persoane au fost reţinute, miercuri seara, în urma audierilor care au avut loc după cele 40 de percheziţii din localitatea argeşeană Berevoeşti, unde s-a descoperit că mai multe persoane, printre care şi minori, erau ţinute în condiţii inumane şi obligate să cerşească sau să se bată între ele.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Argeş sclavie
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close