Antena 3 CNN Externe Diaspora Români, moldoveni și italieni participă la Roma la o manifestație de solidaritate cu cei afectați de incendiul din clubul "Colectiv"

Români, moldoveni și italieni participă la Roma la o manifestație de solidaritate cu cei afectați de incendiul din clubul "Colectiv"

Români, moldoveni și italieni participă la Roma la o manifestație de solidaritate cu cei afectați de incendiul din clubul "Colectiv"
Sursa foto: Foto: emigrantul.it
08 Noi 2015   •   15:04

Peste 250 de români, dar și moldoveni și italieni participă duminică la o manifestație în fața sediului Ambasadei României la Roma, informează ziarul "Emigrantul", citat de Agerpres.

Sosiți la o mobilizare cerută de redactorul-șef al publicației românești 'Actualitatea magazin', Alina Harja, românii s-au adunat în semn de solidaritate cu victimele incediului de la clubul "Colectiv" din București din 30 octombrie.

'Nouă nu ne pasă, vrem cu toți-acasă!', 'Corupția ucide!', 'De la Tisa pân la Nistru/Un guvern și-un prim-ministru!' — acestea și multe alte lozinci sunt scandate de manifestanți, după ce, anterior, a luat cuvântul Alina Harja și s-a cântat 'Deșteaptă-te române!'.

Participanții la manifestație au vorbit despre corupția endemică din România, despre situația politică, economică și socială care a îndemnat la emigrarea în masă a românilor. Pe ușa ambasadei au fost lipite fotografiile celor morți în incendiul din București.

Protestul a fost autorizat de Chestura Romei de la ora 11 la ora 13, la locul acestuia fiind prezente și importante efective ale carabinierilor și poliției.

×
Subiecte în articol: Club Colectiv manifestatie roma
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close