Antena 3 CNN Externe Diaspora După un an de luptă cu autoritățile din Norvegia, familia Bodnariu se mută definitiv în România

După un an de luptă cu autoritățile din Norvegia, familia Bodnariu se mută definitiv în România

După un an de luptă cu autoritățile din Norvegia, familia Bodnariu se mută definitiv în România
de M.Z.    |    13 Aug 2016   •   09:53

Soții Marius și Ruth Bodnariu, cei ce s-au luptat mai bine de opt luni cu autoritățile norvegiene de la Barnevernet, care le luaseră cei cinci copii, au anunțat vineri seara că au hotârât să se stabilească definitiv în România, potrivit Libertatea.ro.

Familia Bodnariu a ajuns, la sfârșitul lunii trecute, în România, unde își propusese să petreacă o vacanță liniștită la sfârșitul lungului proces cu autoritățile norvegiene pentru recuperarea copiilor.

Se pare că cei șapte și-au găsit liniștea aici și au decis să se rupă definitiv de Norvegia. (...)”ne-am hotărât să ne stabilim în România. După întoarcerea copiilor, mai cu seama în ultima vreme, am încercat să ne găsim intimitatea, liniștea și pacea în familie prin a părăsi Naustdal și a vizita România. Considerăm deja aceasta ca pe o reușită din mai multe motive, ceea ce ne-a determinat să luăm decizia de a rămâne în România”, au anunțat soții Bodnariu.

Soții Bodnariu au învins în instanță, după opt luni în care statul norvegian i-a ținut departe de cei cinci copii. Reprezentanții României au reușit să impună un raport asupra abuzurilor Barnevernet, în Consiliul Europei, deși Norvegia a încercat să evite procedura.

Pe 11 august, soţii Bodnariu au fost puşi sub urmărire penală de procurorii norvegieni, pentru violenţe asupra copiilor

Citiți și Victorie în instanță. Toți copiii familiei Bodnariu, redați părinților

Copiii soţilor Bodnariu - românul Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală -, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie 2015, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi.

Părinții sunt acuzați de abuz și îndoctrinare religioasă, iar autoritățile norvegiene au demarat procedurile de adopție.

×
Subiecte în articol: Bodnariu urmarire penala
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close