Antena 3 CNN Externe Diaspora Un român a fost ucis de poliţie, în Spania

Un român a fost ucis de poliţie, în Spania

Un român a fost ucis de poliţie, în Spania
Sursa foto: Foto: accessnorthga.com
de M.Z.    |    23 Iun 2013   •   10:44

Un român a fost ucis în Spania, de poliţişti. Tânărul de 28 de ani a fost împuşcat după o urmărire serioasă, pe străzile oraşului Zaragoza, pentru că nu a vrut să oprească maşina, la un control de rutină.

Oamenii legii spun că au tras în roţile automobilului, însă un glonţ l-ar fi atins pe şoferul român, care a murit la scurt timp.

Poliţia spaniolă anchetează acum incidentul, dar investigaţia este secretă.


Presa spaniolă spune că incidentul s-a produs noaptea. Românul conducea o dubiţă, în care se mai afla un alt conaţional. În zona industrială a oraşului Zaragoza, poliţia a vrut să oprească maşina, pentru că nu ar fi avut farurile aprinse. Şoferul a trecut în goană pe lângă oamenii legii. A urmat o cursă de aproximativ 25 de minute.

Pentru a-i prinde pe cei doi români, agenţii şi-au chemat în ajutor şi alţi colegi. Urmărirea a luat sfârşit în zona aeroportului, unde poliţiştii au blocat drumurile cu maşinile lor. Românii au forţat însă barajul, iar, potrivit unui comunicat al poliţiei, oamenii legii au tras în roţile dubiţei.

Surprinzător, şoferul a fost rănit la umăr, de un glonţ. Ar fi încercat să fugă pe propriile picioare, după ce maşina sa a fost oprită, dar a fost prins uşor. A murit ulterior, în ciuda intervenţiei medicilor.

Oficialii spanioli spun că poliţistul care a tras a fost audiat de superiori. Nu au furnizat alte detalii, pentru că ancheta e secretă. Celălalt român aflat în maşină a fost arestat, însă a fost pus în libertate, după câteva ore.




 

×
Subiecte în articol: roman mort Spania politist
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close