Antena 3 CNN Externe Directorul festivalului de film de la Berlin: Faceți ceva cu corupții din România

Directorul festivalului de film de la Berlin: Faceți ceva cu corupții din România

Directorul festivalului de film de la Berlin: Faceți ceva cu corupții din România
Sursa foto: Foto: Wikipedia
18 Feb 2017   •   16:12

Directorul festivalului de film de la Berlin, Dieter Kosslick, a tinut un discurs in care a vorbit despre regizorii care, anul acesta, "vor sa salveze lumea" cu filmele lor, a facut mai multe aluzii la Donald Trump si la miscarile sociale care au vizat politica la nivel international, amintind si de "coruptii din Romania", in deschiderea ceremoniei de acordare a premiilor independente ale Berlinalei, notează Ziare.com.

"Le multumesc regizorilor care cred ca vor sa salveze lumea, anul acesta, cu filmele lor. La editia aceasta a fost o atmosfera speciala, relaxata, cu ceva umor. Cineva a dat un semnal de alarma la nivel international... Chiar si britanicii s-au trezit. Un om nebun din Biroul Oval a facut lucrul asta", a spus Kosslick.

El a comparat editia 2017 a Berlinalei cu festivalul Woodstock. "A fost un fel de Woodstock fara muzica", a spus el, adaugand ca trebuie luate masuri cu privire la toate problemele aparute in lume. "Ieri, un jurnalist german a fost arestat de politia turca. (...) faceti ceva cu cei care cumpara (care dau mita - n.red.), cu coruptii din Romania!", a continuat directorul festivalului.

"Trebuie sa ramanem in alerta", a adaugat el. "In aceasta ordine de idei, vom acorda premiile din seara asta. Nu va pierdeti curajul", a incheiat el.

×
Subiecte în articol: România
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close