Antena 3 CNN Externe Discursul lui Guy Verhofstadt în PE, la Sinteza zilei: Sunt furios pe Tsipras

Discursul lui Guy Verhofstadt în PE, la Sinteza zilei: Sunt furios pe Tsipras

Discursul lui Guy Verhofstadt în PE, la Sinteza zilei: Sunt furios pe Tsipras
08 Iul 2015   •   23:41

Mihai Gâdea a difuzat, în ediţia de miercuri a emisiunii "Sinteza Zilei", discursul lui Guy Verhofstadt, liderul Grupului Alianta Liberalilor si Democratilor  pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European, cu privire la calea de urmat pentru Grecia.

Guy Verhofstadt a afirmat, în discursul său adresat direct premierului elen Alexis Tsipras, că singura cale de ieşire a Greciei din acest impas este printr-un pachet de reforme concrete.

"Sunt nervos pentru că vorbiţi de reforme dar nu vedem niciodată propuneri concrete de reforme. Sunt furios pe Tsipras pentru că am mers ca somnambulii către un Grexit de cinci ani, iar acum alergăm spre el cu ochii deschişi. (...) Aceasta nu este o dezbatere de tipul ce a fost mai întai, oul sau găina. Tsipras trebuie să vină în întâmpinare cu un program de reforme mai întâi", a spus Guy Verhofstadt, care a subliniat că, până la urmă, doar cetăţenii greci vor fi aceia care vor plăti factura.

Liderul ALDE i-a indicat premierului Tsipras cinci căi de urmat, în punerea la punct a pachetului de reforme atât de necesar, printre care se numără renunţarea la sistemul clientelar, reducerea sectorului public şi renunţarea la politica privilegiilor.

"Alegerea pe care o aveţi de făcut este foarte simplă. Cum vreţi să rămâneţi în istorie? Ca un accident electoral care şi-a sărăcit şi mai mult poporul? Sau vreţi să rămâneţi în istorie, domnule Tsipras, ca un adevărat reformator revoluţionar?", a încheiat Guy Verhofstadt.



×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close