Antena 3 CNN Externe Doi bărbaţi suspectaţi de spionaj pentru SUA, executaţi de Al-Qaida

Doi bărbaţi suspectaţi de spionaj pentru SUA, executaţi de Al-Qaida

Doi bărbaţi suspectaţi de spionaj pentru SUA, executaţi de Al-Qaida
17 Iun 2015   •   19:31

Teroriştii Al-Qaida din Yemen au ucis doi saudiţi, presupuşi spioni, acuzaţi de implantarea unor dispozitive de urmărire care au făcut posibilă asasinarea liderului grupării în timpului atacului cu drone de săptămâna trecută efectuat de SUA, informează Reuters.
    
Susţinători ai organizaţiei teroriste Al-Qaida au postat pe reţelele de socializare imagini în care erau înfăţişaţi pe o plajă mai multe persoane înarmate în centrul cărora se aflau doi bărbaţi legaţi la ochi şi care stăteau în genunchi pe nisip.

"Au executat două persoane de origine saudită, pe nume Al-Mutairi şi al-Khaledi. I-au urcat pe colina din oraşul Mukalla şi au deschis focul în faţa unui grup mare de locuitori care au fost martori la acea scenă", a declarat unul dintre martorii la incident.

Trupurile celor doi bărbaţi au fost legate de scânduri şi atârnate de un pod alături de un afiş cu mesajul următor: "Casa saudiţilor îndeplineşte planurile americanilor de a bombarda sfinţii războinici ai dreptăţii".

Miercuri, după executarea celor doi bărbaţi, localnicii au declarat că o dronă, despre care cred că a fost trimisă de SUA, a bombardat un hotel folosit adesea de membrii grupării radicale Al-Qaida, atac în urma căruia au murit şase persoane.

×
Subiecte în articol: al-Qaida Yemen
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close