Antena 3 CNN Externe Doi reporteri danezi au fost înjunghiaţi în capitala ţării

Doi reporteri danezi au fost înjunghiaţi în capitala ţării

Doi reporteri danezi au fost înjunghiaţi în capitala ţării
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Dec 2017   •   23:02

Doi danezi au fost răniţi, dintre care unul grav, sâmbătă la Libreville, într-un atac cu cuţitul comis de un cetăţean din Niger care a afirmat că acţionează "ca represalii la atacurile Statelor Unite împotriva musulmanilor", potrivit unor surse oficiale, relatează AFP.

Cei doi bărbaţi, reporteri aflaţi în Gabon pentru canalul National Geographic, au fost înjunghiaţi în timp ce făceau cumpărături într-o zonă frecventată de obicei de turişti, a anunţat la postul naţional de televiziune ministrul apărării, Etienne Massard.

Potrivit primelor mărturii culese la faţa locului, autorul agresiunii, un cetăţean din Niger în vârstă de 53 de ani, ar fi comis actul criminal strigând 'Allah Akbar' (Allah e mare). El a fost reţinut pe loc", a explicat ministrul.

"Locuind în Gabon de 19 ani", atacatorul, "în primele sale declaraţii, a spus că a acţionat ca represalii la atacurile Statelor Unite împotriva musulmanilor şi la recunoaşterea americană a Ierusalimului drept capitală a statului Israel", a precizat Etienne Massard.

Cele două victime au fost internate într-o clinică din Libreville, dar unul dintre ei este în stare gravă şi plasat la terapie intensivă, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al guvernului şi ministru al comunicaţiilor, Alain-Claude Bilie-By-Nze.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: reporteri injunghiati Capitală Danemarca
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close